Hoppa till huvudinnehåll

Är du nyfiken på vår innovationstävling för ett transporteffektivt samhälle? Kom till Höstkonferensen!

fredag, september 23, 2022

Hur kan vi stimulera de bästa innovationerna för att nå ett transporteffektivt samhälle och vilka områden är viktigast att fokusera på just nu? På TripleF:s Höstkonferens den 4 oktober kommer vi att informera om den nya innovationstävlingen Fossil-Free Freight Challenge 2023 och deltagarna bjuds också in till en workshop med syfte att bestämma inriktningen för innovationstävlingen.

- Vi ser fram emot att samarbeta under kreativa former vid utvecklingen av innovationstävlingen. Tillsammans med RISE bjuder vi in företag, offentlig sektor och forskare som verkar inom ett fossilfritt godstransportsystem att vara med, säger Anna Kristiansson, projektledare Lindholmen Science Park.

Vi kommer genomföra en workshop där workshopledare och deltagare tillsammans kommer att ta fram förslag på tre utmaningar kopplade till ett transporteffektivt samhälle, med syfte att stimulera och lyfta fram de bästa innovativa idéerna. 

På Höstkonferensen kommer vi även att få inspireras av goda exempel i en paneldiskussion med Alexander Hjertstedt, Malmö Stad - Johan Woxenius, Göteborgs universitet - Staffan Johannesson, Volvo Cars. 

Anmäl dig till Höstkonferensen 2022 här >

Pågår under ett år

De tre utmaningarna i tävlingen kommer att kommuniceras i november. Tävlingen öppnas för inskick av bidrag mellan november till och med februari. Fem tävlingslag kommer att bli utvalda att delta. De kommer att få professionell coaching och 100 000 kr vardera för att konceptutveckla sin idé. De fem uttagna lagen meddelas i mars och sedan pågår konceptutveckling fram till september. Vinnare koras på höstkonferensen 2023.

Kontakt och frågor om innovationstävlingen

Anna Kristiansson, Lindholmen Science Park AB

anna.kristiansson@lindholmen.se

+ 46 70 146 59 28

LinkedIn

Patrik Klintbom, RISE

patrik.klintbom@ri.se 

+46 10 228 40 29

LinkedIn