Hoppa till huvudinnehåll

Sofia Löfstrand blir ny programföreståndare för Triple F

torsdag, februari 3, 2022

Med gedigna erfarenheter inom hållbar mobilitet kommer hon att leda arbetet mot nollutsläpp till 2045 som programföreståndare för Triple F.

Sofia Löfstrand på bild, ler mot kameran, bakgrunden är i oskärpa men mysigt belyst

– Jag ser fram emot att driva Triple F framåt tillsammans med våra samarbetspartners. Programmet är nu etablerat och inne i en genomförandefas där fokus är att leverera resultat i projekten och starta nya projekt som kompletterar de pågående. Vi har ett tydligt mål i programmet att bidra till nollutsläpp av koldioxid från godstransporter till 2045 och det är jag väldigt motiverad att arbeta för att nå!

säger Sofia Löfstrand, programföreståndare för Triple F.

Sofia Löfstrand har sedan 2018 arbetat som senior projektledare på Lindholmen Science Park inom det strategiska innovationsprogrammet Drive Sweden. Hon har lett flera stora projekt som utvecklat och demonstrerat lösningar för hållbar delad mobilitet (MaaS), automatiserade fordon och AI. Sofia har innan dess 13 års erfarenhet i fordonsindustrin inom forskning och utveckling och har arbetat bland annat med elektrifiering av godstransporter och transporteffektivitet. Hon har arbetat för Toyota Motor Europe och för AB Volvo innan hon började på Lindholmen Science Park. 

 

Vill du veta mer?