Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Triple Fs första år är nu avslutat!

Ett år går snabbt och vi kan nu konstatera att programmet har gjort en riktig rivstart och att det börjar hända väldigt mycket inom området Fossilfria godstransporter. Under år ett startade tolv förstudieprojekt, och under vår första resultatkonferens i november så presenterade tio av dessa sina slutresultat. En spännande mix av projekt som nu drivs vidare på olika sätt - ni hittar alla slutrapporter på vår hemsida. Dessutom har ett av våra etableringsprojekt publicerat en första rapport - se vidare nyhet nedan.

Vi har sett ett stort engagemang från våra partners under året och partnerskapet har dessutom växt från 47 till 57 st under första året, vilket vi är mycket glada för! 22 st projektförslag kom in till oss under första året och 9 st av dem startar nu under år 2. Närmare 1000 timmar har våra partners och vänner till programmet lagt ner, utanför projekt, för att vara med och engagera sig i samtal och diskussioner om hur vi tillsammans kan nå målet om ett svenskt fossilfritt godstransportsystem.

Nu går vi in i år 2 och det gör vi med att än tydligare specificera att alla våra projekt ska fokusera på fossilfrihet till 2045 och vi välkomnar alla idéer som kan hjälpa oss att nå dit! Vi i programledningen ser fram emot att jobba tillsammans under året som kommer med att skapa de bästa förutsättningarna för att nå målen och vi hoppas att ni vill vara med och diskutera med oss.

Under år två startas nio stycken nya projekt inom programmet. Sju stycken av dessa är doktorandprojekt och vi ser fram emot att starta upp vårt doktorandprogram som kommer att utvecklas över åren. Till vår hjälp har vi ett forskarutbildningsråd som kommer att bidra med insikter och kunskap för att skapa de bästa förutsättningarna för att doktoranderna ska utvecklas till experter inom fossilfrihet för godstransporter. Mer information om alla de projekt som startar under året hittar ni på vår hemsida, där ni även hittar kontaktuppgifter till projektledarna om ni vill komma i kontakt eller ha mer information. 

Vi ses kanske på pitch-eventet i slutet av januari? Välkomna med era idéer!